Οι ΣΥΡΙΖΑίοι προξένησαν τεράστια ζημιά στην πατρίδα

By Φεβρουάριος 15, 2016

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δέδες – δικηγόρος

Βλέπουν ήδη που πάει το πράγ­μα, μιλούν με τους ανθρώπους της ελληνικής αγοράς και «οσμί­ζονται» το κλίμα. Πλέον, ελάχι­στοι πολίτες βγαίνουν υπέρ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημό­σια. Ο θυμός που επικρατεί στην κοινωνία για τα αναρίθμητα ψέματα και τις· επίσης αναρίθμητες προδομένες προσδοκίες, δεν περιγράφεται. Και έπεται και συνέχεια και φυσικά, οι συνεχείς προσλήψεις μετα­κλητών από τα κυβερνητι­κά κόμματα, δεν σώνουν την παρτίδα γι’ αυτά. Το αντίθε­το: μαθαίνονται και εξαγριώ­νουν τον κόσμο.

Κοιτάξτε τι γίνεται ατη Βουλή. Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργή­σει νομοθετικά τετελεσμέ­να στο θέμα της φιλελευθε­ροποίησης των κοινωνικών σχέσεων. Και αυτό, ενώ η ΝΔ έπεται του ΣΥΡΙΖΑ στις δημο­σκοπήσεις μόλις μία ποσοστιαία μονάδα!

Ήρθαν ως οδοστρωτήρες και θα φύγουν έχοντας προξενήσει τεράστια ζημιά στο εθνικό και κοινωνικό σύνολο. Το νομοσχέ­διο που καταργεί τις πρόνοιες του νόμου Διαμαντοπούλου που είχε ψηφιστεί με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, είναι μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση άσκη­σης μιας πολιτικής αποδόμησης, που θέλει τα πανεπιστήμιά μας διαλυμέ­να και υπό την ομηρία συμμο­ριών και βίαιων αριστερών μειοψηφιών.

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευ­τεί την εσωκομματική εκλογι­κή διαδικασία στη ΝΔ. Φυσικά, δεν θα περίμενε κανείς κάτι άλλο από αυτή την κυβέρνη­ση και από αυτά τα κόμματα που τη συγκροτούν. Αλλά, όλα άυτά τελειώνουν, η ΝΔ δίνει δυνατό παρών στη Βουλή, ενώ η εσωκομματική διαδικα­σία στο κόμμα της αξιωματι­κής αντιπολίτευσης ολοκληρώνεται. Και όπως είναι ήδη διαπιστωμένο, η διαφο­ρά που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του στις εκλο­γές του περασμένου Σεπτεμβρίου, εξανε­μίστηκε, σε τρεις μήνες μόνο. Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση «τρεκλίζει», ενώ αντι­μετωπίζει ακόμα δυσκολίες για την εκταμίευση των δόσεων του ενός δις από τους πιστωτές.

Η χώρα για να ορθοποδήσει, χρειάζεται επενδύσεις της τάξης των 150 δις ευρώ. Και αυτό, είναι αδύνατο με αυτή την κυβέρ­νηση, που όχι μόνο δεν φέρνει επενδύσεις, αλλά επίσης, μπλοκάρει την υπογραφή των χρηματοδοτήσεων από την ΕΕ, «για να μην πάνε χρήματα στην πλουτοκρατία»! Και φαίνεται πως κανείς δεν τους έχει πει πως ο λόγος είναι για χρήματα που θα μπουν στην πραγματική οικονομία και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Αυτό που λέει η κυβέρνη­ση ανερυθρίαστα για «ταξικά μεροληπτικό πρόγραμμα», είναι στην ουσία άλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση της φτωχοποίησης των πολλών. Αυτό επιδιώκει;

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Άρθρο