Είναι φανερό πως οι κυβερνώντες ψεύδονται πλέον συνειδητά

By Μαΐου 15, 2016

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δέδες – δικηγόρος

Δεν πείθουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης, όταν βγαίνουν και λένε πως η ανάκαμψη θα λάβει σάρκα και οστά είτε αμέσως μετά το Πάσχα, δηλαδή… σήμερα, είτε από το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Όλοι θυμόμαστε τι έλεγε ο πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές που τον έφεραν στην εξουσία. «Σας υπόσχομαι: σε έξι μήνες η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα», δήλωνε στο γερμανικό περιοδικό «Stern» τον Φεβρουάριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας. Είχε αυταπάτες, κάτι που άλλωστε ο ίδιος διευκρίνισε μιλώντας στη Βουλή. Και αυτές τις αυταπάτες, πληρώνουμε σήμερα πάρα πολύ ακριβά.
Η ανάκαμψη είχε έρθει μέσα στο 2014 και διεκόπη βίαια από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συμμάχους του και όλους όσοι οδήγησαν πρόωρα τη χώρα στην κάλπη, αναμένοντας από αυτή την εξέλιξη μικροκομματικά οφέλη. Ουδείς έχει ζητήσει συγνώμη, όμως η ιστορία θα είναι αμείλικτη. Ο τυχοδιωκτισμός έχει δυστυχώς αναχθεί τα τελευταία χρόνια σε κυρίαρχη πρακτική στο αριστερό φάσμα του πολιτικού μας συστήματος. Και οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ό,τι μπορούν καθημερινά να αποδείξουν του λόγου το αληθές. Χωρίς να ντρέπονται. Άλλωστε, το αξιακό τους πλαίσιο, εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ως απόλυτα διαφοροποιημένο έναντι του αξιακού πλαισίου του αστικού κόσμου και έχει ως κυρίαρχο στοιχείο του, τον μηδενισμό.
Έχουμε βαρεθεί λοιπόν να ακούμε διαβεβαιώσεις για την έλευση της ανάκαμψης. Είναι φανερό πλέον τοις πάσι πως οι κυβερνώντες ψεύδονται συνειδητά. Η απαρίθμηση των ψεμάτων τους εδώ, αυτών που οι ίδιοι ονομάζουν αυταπάτες, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όλοι γνωρίζουν, ακόμα και αυτοί που στηρίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, πως οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης ψεύδονται συνειδητά, προσπαθώντας απλά να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία και έχοντας διαψεύσει όλες τις προσδοκίες των ψηφοφόρων. Όσοι εξακολουθούν να τοποθετούνται δημόσια υπέρ της συγκυβέρνησης, κάνοντας πως δεν ακούν τα αναρίθμητα στην κυριολεξία ψέματα που αυτή ξεφουρνίζει καθημερινά, είναι όσοι έχουν κάτι να αποκομίσουν.
Η φθορά που υφίσταται η συγκυβέρνηση καθημερινά είναι μεγάλη. Τα κόμματα που την απαρτίζουν έχουν κατρακυλήσει δημοσκοπικά. Φυσικά, αυτό αποτελεί μια πολύ καλή βάση για την εκκίνηση μιας προσπάθειας ανατροπής της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, αποτελεί καθήκον του κάθε Έλληνα πολίτη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα H AΞΙΑ