Πρέπει να φύγουν το ταχύτερο από την εξουσία

By Μαΐου 22, 2016

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δέδες – δικηγόρος

Για αυταπάτες, μίλησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αθέτηση των υποσχέσεων της συγκυβέρνησης της οποίας προΐσταται. «Η περίοδος Βαρουφάκη ήταν μια ατυχής περίοδος ψευδαισθήσεων», είπε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. Και με αυτή την πρόταση, ο Έλληνας πολιτικός ο οποίος καθοδηγεί την Κύπρο στο δρόμο της ανάπτυξης και το κόμμα του, τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε άλλη μια νίκη στις εκλογές της 22ης Μαΐου, τα είπε όλα. Αναφερόμενος στο 2015 και στην Ελλάδα, μίλησε για «έναν κενό χρόνο». Αυτόν που έχασε η χώρα μας, ελέω των εξωφρενικών τακτικών του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του. Όσο για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Κύπρου τόνισε ότι «θεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσει…».
Ήταν εκείνες οι ημέρες του 2015, που όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πάνω σε έναν άνθρωπο, ο οποίος δήθεν «διαπραγματευόταν», χωρίς όμως να καταθέτει προτάσεις, όπως συνεχώς διευκρινίζεται από πολλές πλευρές. Το αποτέλεσμα: οδηγηθήκαμε σήμερα εδώ που βρισκόμαστε, με σκληρότερα μέτρα, με βαθύτερη ύφεση, την οποία η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει, καθώς επενδύει πολιτικά στη μιζέρια και στην εξαθλίωση των πολιτών. «Οι φόροι είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, στέλνοντας ένα μήνυμα στην Αθήνα, όπου η κυβέρνηση όμως δεν θέλει να ακούσει. Κι όμως, η Λευκωσία κινείται ήδη στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων και η Κύπρος ανακάμπτει, εμφανίζοντας πλέον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. «Παραμένουμε πολύ προσηλωμένοι και με αυστηρή συνέπεια εφαρμόζουμε μια πολιτική σταδιακών ελαφρύνσεων στη βάση των δυνατοτήτων της οικονομίας μας», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος επιβλέπει και τις μεταρρυθμίσεις. Όλοι θυμόμαστε πως ο πολιτικός από την Κύπρο, ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης την περίοδο 2014 – 2015, αντιμετώπιζε αρνητικά τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Η περίοδος της αυταπάτης ίσως να τελείωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται όμως να τελείωσε η περίοδος των λαθών και των ιδεοληψιών που οδηγούν σε εξωφρενικές καταστάσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας φέρει την οικονομία σε αδιέξοδο, προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Δυστυχώς, αντί να ακολουθήσει τον δρόμο της Κύπρου, αυξάνει τη φορολογία. Τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις, ακολουθεί ο ιδεολογικοπολιτικός δογματισμός. Πρέπει να φύγουν το ταχύτερο από την εξουσία.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα H AΞΙΑ