Πληρώνουμε το τίμημα της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

By Μαΐου 28, 2016

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δέδες – δικηγόρος

Υψηλοί παραμένουν οι κίνδυνοι στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, λέει ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Είναι σαφές ότι οι αναλυτές έχουν λάβει υπόψη τους τα πολιτικά ρίσκα που ενέχονται στην όλη υπόθεση, καθώς από τον Σεπτέμβριο, όλα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα. Και αυτό, λόγω του μείγματος μέτρων που επέλεξε η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με σκοπό να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να μειώσει τις δαπάνες του Δημοσίου και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι προφανές ότι εκμεταλλεύτηκαν, όσο μπόρεσαν, τα όσα έχει μπροστά της η Ευρώπη, που ενόψει του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και των εκλογών στην Ισπανία, ήθελε να κλείσει, για την ώρα, τις εκκρεμότητες με την Αθήνα. Όμως, μόλις οι Βρυξέλες ξεπεράσουν τους σκοπέλους, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.
Και κάπως έτσι, θα φτάσουμε σε έναν εξαιρετικά δύσκολο Σεπτέμβριο. Και έρχεται η ώρα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αν και δεν έχει καμία όρεξη να ταράξει τα ύδατα στο Δημόσιο, αναγκαστικά θα συγκρουστεί με κάποιους «βολεμένους», δεδομένου του ότι θα δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση για την πολύ γρήγορη ολοκλήρωση μιας δέσμης σημαντικών αποκρατικοποιήσεων, που δεν επιδέχονται καμίας διαπραγμάτευσης. Είναι σαφές πια και στον πλέον δύσπιστο, ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ζητούν τη συνεχή επαλήθευση των μέτρων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή. Αυτό και μόνο λέει πολλά για το που έχει οδηγήσει τη χώρα μας η λογική των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου και πόσο έχει αυτό συνεισφέρει στη συνεχή μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Αθήνα στις Βρυξέλες.
Η υπονόμευση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, είναι το τίμημα της τυχοδιωκτικής πολιτικής που ακολουθήθηκε από τις αρχές του 2015 και μετά. Και φυσικά, κάθε μέρα που περνά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία, οι κίνδυνοι αυξάνονται, καθώς κλιμακώνεται η έξοδος των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας στην πατρίδα μας. Η ερώτηση «ακόμα δεν έχεις φύγει για έξω;», είναι κοινός τόπος στις τάξεις των επιχειρηματιών, οι οποίοι θεωρούν αδύνατη την ανάκαμψη με αυτή την κυβέρνηση, που μόνο δεινά συσσωρεύει καθημερινά στην πατρίδα. Μόνη λύση λοιπόν, είναι η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να τελειώνουμε με τον αριστερό εφιάλτη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα H AΞΙΑ