Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους συνταξιούχους

By Αύγουστος 21, 2016

Του Κωνσταντίνου Δέδε – δικηγόρου

Οι επικουρικές αλλά και οι κύριες συντάξεις στο απόσπασμα! Αυτό σημαίνει στην ουσία ο εκ νέου «υπολογισμός» τους, γι’ αυτό ακριβώς θα λάβει χώρα. Για να τις μειώσει όλες. Η επίθεση κατά των συνταξιούχων από την κυβέρνηση, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να διερωτάται πως θα επιβιώσουν οι απόμαχοι της ζωής, μένοντας κάθε μήνα και με λιγότερο εισόδημα. Για την επιστροφή του ΕΚΑΣ, δε, ούτε λόγος! Η κυβέρνηση μιλά συνεχώς για παραπληροφόρηση, χωρίς όμως να πείθει πλέον τους συνταξιούχους, οι οποίοι κάθε μήνα στο λογαριασμό τους βρίσκουν μειωμένη τη σύνταξή τους. Και να και οι υποσχέσεις, όσον αφορά στο ΕΚΑΣ, για… Οκτώβριο! Θα έχουν τότε τα χρήματα;
«Προσπάθεια διαστρέβλωσης της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας», βλέπουν, σύμφωνα με τον Τύπο, κύκλοι της κυβέρνησης, μιλώντας και για «προσπάθεια υπονόμευσης της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας». Αυτά είναι λόγια που δεν απαντούν στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουν οι συνταξιούχοι αλλά και όλοι οι πολίτες γενικότερα στα κόμματα της συγκυβέρνησης, που υφάρπαξαν την ψήφο τους με αμέτρητα ψέματα. Μάλιστα, από την κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν, σύμφωνα πάντα με τον Τύπο, ότι δεν υφίσταται «κίνδυνος ενεργοποίησης του κόφτη και άλλα τέτοια δραματικά». Φυσικά, οι συνταξιούχοι έχουν μάθει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις: το αντίθετο απ’ ό,τι λέει η κυβέρνηση.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εισηγητές του ταξικού πολέμου έχουν βάλει τον πήχη στα 11.000 ευρώ. Όποιος συνταξιούχος ή πολίτης γενικότερα, κερδίζει περισσότερα απ’ αυτά, βάλλεται, ανακηρύσσεται σε κεφαλαιοκράτη και οδηγείται ετσιθελικά στη φτωχοποίηση. Όπως όλη η χώρα. Η κυβέρνηση, αδυνατεί να εξηγήσει στον κόσμο γιατί υπήρξε στέρηση εσόδων τον περασμένο Ιούλιο, δεδομένης και της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής. Ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει γιατί υποβάλλεται σε τόσες θυσίες, αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Προσπαθεί επίσης να καταλάβει που το πάνε κάποιοι με τον εκ νέου «υπολογισμό» των συντάξεων. Η πρώτη φορά αριστερά, ισοπεδώνει τα πάντα, φέρεται με ασέβεια στους απόμαχους της ζωής, προσπαθεί να διαλύσει ολοκληρωτικά τη μεσαία τάξη και χτυπά τους φτωχούς αλύπητα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όσοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την κακή εικόνα που παρουσιάζει η οικονομία μας, κατηγορούνται από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τον Τύπο, ότι «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας». Η απάντηση της κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται σκληρά, θα δοθεί σύντομα στην κάλπη, την οποία δεν μπορούν να αποφύγουν τα κυβερνώντα κόμματα.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα H AΞΙΑ