Καιρός να ξεφορτωθούμε οριστικά αυτή τη συγκυβέρνηση

By Δεκέμβριος 31, 2016

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δέδες – δικηγόρος

Για πόσο ακόμα θα κοροϊδεύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους Έλληνες πολίτες αλλά και όλη την Ευρώπη; Για πόσο καιρό ακόμα θα προσπαθεί να μας πείσει ότι εκείνη θέλει την ανάπτυξη και δεν την αφήνει το… Βερολίνο; Τι σόι επιχείρημα είναι αυτό; Για τι πράγμα προετοιμάζουν το έδαφος; Για έναν νέο δημοψηφιστικό τυχοδιωκτισμό λίγο πριν ή το καλοκαίρι του 2017; Για απόδραση δια των εκλογών; Και αν το κάνουν, τι θα παραδώσουν πέραν του χάους και της διάλυσης; Τι θα έχει απομείνει από την υγεία και τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και τη ΔΕΗ;
Η συγκυβέρνηση υπονομεύει κάθε είδους μεταρρύθμιση. Είναι παραπάνω από φανερό ότι δεν θέλει καμία αλλαγή, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να διευρύνει το Δημόσιο, σε μια εποχή που ο κόσμος στενάζει από την υπερφορολόγηση. Ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται, απορροφητικότητα κονδυλίων από την ΕΕ δεν υπάρχει, ενώ για επενδύσεις, ούτε λόγος. Το απόλυτο τίποτα από μια συγκυβέρνηση καταστροφέων, που δεν λέει να λογικευτεί και να κοιτάξει κατάματα την ζοφερή, όπως εκείνη τη διαμορφώνει, πραγματικότητα. Άλλα λέγονται στους εταίρους δανειστές και άλλα στους Έλληνες πολίτες, άλλα γίνονται, ενώ οι επιδιώξεις της συγκυβέρνησης, είναι τουλάχιστον «σκοτεινές», για χώρα η οποία είναι πλήρως ενσωματωμένη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Αν το καλοσκεφθεί κανείς, το μόνο που λειτουργεί σωστά πλέον στη χώρα μας, είναι οι υποδομές που έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Του τομέα που σήμερα διώκεται από τη συγκυβέρνηση, η οποία καλοβλέπει μόνο κάποιες αμφιβόλων προθέσεων ΜΚΟ. Το κράτος πλέον δεν είναι σε θέση να στήσει τίποτα. Τα όσα συμβαίνουν στο Σύνταγμα είναι πολύ χαρακτηριστικά. Κι όμως, αυτό δεν δείχνει να προβληματίζει κανέναν στη συγκυβέρνηση, η οποία έχει μπει εκ νέου σε τροχιά ρήξης με τους δανειστές, περιμένοντας να δει αν θα προκηρύξει ή όχι εκλογές ή τίποτα άλλο. Και όλα αυτά, στις πλάτες όλων μας και με συνέπειες τις οποίες θα πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες.
Τόση πολιτική ανευθυνότητα, δεν έχει ξαναδεί ο τόπος. Και το πιο πιθανό είναι να μην ξαναδεί. Όμως, το μέγεθος της ζημίας είναι τεράστιο. Ένα οποιοδήποτε ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ελέω της υποχρηματοδότησης, ή στις αστικές συγκοινωνίες, λέει πολλά για τη συνολικότερη κατάσταση. Καιρός να ξεφορτωθούμε οριστικά αυτή τη συγκυβέρνηση.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα H AΞΙΑ