Θέλουν τους πάντες εξαρτώμενους και ελεγχόμενους από το κράτος

By Ιανουάριος 15, 2017

Του Κωνσταντίνου Δέδε – δικηγόρου
Με αυτή τη συγκυβέρνηση στην εξουσία, ξεχάσαμε τι σημαίνει καλή είδηση. Και τώρα που είμαστε στη φάση της απόπειρας του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει όπως – όπως τη δεύτερη αξιολόγηση, με οποιοδήποτε κόστος, η πιθανότητα να βιώσουμε «στενόχωρες» εξελίξεις αυξάνεται κατακόρυφα. Άλλωστε, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, με μια συγκυβέρνηση εκτός αστικού πλαισίου έχουμε να κάνουμε. Και οι συνέπειες της εγκατάστασης στην εξουσία αυτής της παράταιρης συμμαχίας, είναι άσχημες.
Τώρα, ακούμε για πιθανή αύξηση του χαμηλού συντελεστή του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα. Για αρχή… Δεν σταματούν να αυξάνουν τη φορολογία, έμμεση και άμεση. Οι ειδήσεις για νέα χαράτσια, διαδέχονται η μία την άλλη. Και αυτό παρά το ότι η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών είναι εξαντλημένη προ πολλού. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια συγκυβέρνηση, η οποία έχοντας κρυφή ατζέντα, το μόνο που κάνει αυτή την εποχή είναι να κερδίζει χρόνο γι’ αυτήν και την παρασιτική νομενκλατούρα της. Και για το πετύχει αυτό, δεν έχει κανένα πρόβλημα να μειώσει δραστικά ό,τι απέμεινε από τα εισοδήματα των πολιτών, συμπαρασύροντας φυσικά προς τα κάτω και την κατανάλωση. Και αυτό το αισθάνεται η αγορά, καθώς, κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταγράφουν πολύ μεγάλη όσο και ασταμάτητη πτώση του τζίρου τους. Ποσοστό που αγγίζει το 80% των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, δηλώνει μείωση του τζίρου τους, με την ένδυση ιδιαίτερα να πληρώνει πανάκριβα το τίμημα της κυβερνητικής πολιτικής. Το μίσος τους για το επιχειρείν δεν κρύβεται…
Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση των ιδεοληπτικών προσπαθεί να εξοντώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους εμπόρους και τους αγρότες, αυξάνοντας κατακόρυφα τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Φώναζαν για το e-mail Χαρδούβελη και δεκαπλασίασαν τα βάρη που αυτό προέβλεπε! Εξοντώνουν λοιπόν τα οικονομικώς ενεργά κύτταρα της κοινωνίας, που ανθίστανται στην κρίση και ακόμα δίνουν τη μάχη. Θέλουν τους πάντες εξαρτώμενους και φυσικά ελεγχόμενους από το κράτος και στήνουν σκηνικό ολοκληρωτισμού με μια πρωτοφανή όσο και καταφανώς αντιδημοκρατική απόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης των ανθρώπων του Τύπου.
Καλές ειδήσεις δεν θα ακούσουμε όσο αυτή η συγκυβέρνηση παραμένει στην εξουσία. Υποχρέωση όλων μας πλέον, είναι η αντίσταση στα σχέδια καταρράκωσης της οικονομίας μας και εγκατάστασης ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που θα ελέγχει ασφυκτικά κάθε πτυχή της ζωής μας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα H AΞΙΑ