Έχουν όντως ένα θέμα με τα αυτονόητα στη συγκυβέρνηση

By Φεβρουάριος 6, 2017

Του Κωνσταντίνου Δέδε – δικηγόρου
Με τι ακριβώς παίζουν; Σε τι ακριβώς αποσκοπούν, ποιος είναι ο σχεδιασμός τους; Γιατί τοποθετούνται και δρουν με αλλοπρόσαλλο τρόπο; Γιατί κοροϊδεύουν τόσο απροκάλυπτα τον κόσμο; Και ήρθαν και οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής, για να αναδείξουν το σοβαρό έλλειμμα πολιτικής σοβαρότητας που κατατρέχει αυτή τη συγκυβέρνηση. Ναι, ο λόγος για τον άνθρωπο ο οποίος ήρε τη νομική διεκδίκηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα… Στον πρώην υπουργό και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη, απάντησε βουλευτής του ιδίου κόμματος, λέγοντας ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή. Στην Κουμουνδούρου και δυστυχώς και στην συγκυβέρνηση, έχουν ένα θέμα με τα αυτονόητα. Και ας έχουν ήδη δύο χρόνια στο πηδάλιο της χώρας.
Ποτέ το μέλλον δεν ήταν τόσο αβέβαιο στην Ελλάδα. Η παραδοχή από το Μέγαρο Μαξίμου ότι η συγκυβέρνηση έχει κλείσει μόλις το ένα τρίτο των προαπαιτούμενων, προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία, όπως είναι φυσικό, στους επιχειρηματικούς κύκλους. Το ερώτημα «που μας πάνε αυτοί;» ακούγεται ολοένα και πιο δυνατά. Οι δημοσκοπήσεις λένε και αυτές ότι γνωρίζουν όλοι: ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει χάσει κάθε έρεισμα στον κόσμο. Ο λόγος: πρόδωσε την εμπιστοσύνη του κόσμου και η αξιοπιστία της βρίσκεται κυριολεκτικά στο ναδίρ. Δεν υπάρχει άνθρωπος στη χώρα ή στο διεθνές στερέωμα που να εμπιστεύεται το δίδυμο που κυβερνά τη χώρα μας, καταρρακώνοντας την εικόνα της και γυρίζοντάς την δεκαετίες πίσω.
Είναι σαφές ότι κάτι πολύ κακό έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της αυτή η συγκυβέρνηση. Κάτι που εκτός του πλαισίου των προσδοκιών της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, που επιθυμούν την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη. Είναι σαφές πως στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Όμως, δεν δικαιούνται να κρατούν τον κόσμο στο σκοτάδι και πάνω απ’ όλα, δεν δικαιούνται να παίζουν με το μέλλον της πατρίδας μας. Αρκετά! Κέρδισαν εκλογές, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν οικτρά. Όχι μόνο δεν έβγαλαν την Ελλάδα από την κρίση, αλλά, τυχοδιωκτικά πάντα, πειραματίστηκαν, βύθισαν τους πολίτες στην απόγνωση. Έπαιξαν με τον – πολύτιμο – χρόνο, δίνοντας ρόλο σε ό,τι πιο λούμπεν έκοβε βόλτες στα καταγώγια των συνιστωσών. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πορευτεί άλλο με αυτούς της συγκυβέρνησης, οι οποίοι υπονομεύουν το μέλλον της πατρίδας.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα H AΞΙΑ