Full επίθεση της συγκυβέρνησης στη μεσαία τάξη!

By Οκτώβριος 19, 2018

Θα έπρεπε να είχαν μάθει, αλλά είναι φανερό πως δεν θέλουν. Επιβεβαιώνεται, δε, για άλλη μια φορά, πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν λειτουργεί με ορθολογιστικά κριτήρια, αλλά με ιδεοληπτικά.

Πέρασαν λοιπόν πάνω τριάμισι χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του των ΑΝΕΛ ανέλαβαν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας. Κι όμως, η επίθεση στη μεσαία τάξη αντί να κοπάζει κλιμακώνεται, στο πλαίσιο της ταξικής πολιτικής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και αφορούν στα μέτρα για το 2019. Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι συνεχίζεται η – με ταχείς ρυθμούς – φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού, κάτι που αποτυπώνεταιστην απασχόληση: σχεδόν 60% των νέων θέσεων εργασίαςαφορούν προσλήψεις με «ευέλικτες» μορφές εργασίας, οι οποίες αγγίζουν ήδη άνω του 30% των εργαζομένων.

Η πλήρης απασχόληση, δείχνει να αποτελεί δυστυχώς στη διάρκεια των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με ευθύνη της, άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους νέους. Φανταστείτε τις συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Νεαροί συμπολίτες μας, πολλές φορές πτυχιούχοι, εξαναγκάζονται να εργαστούν για ψίχουλα, ημιαπασχολούμενοι. Και ενώ στο παρελθόν μιλούσαμε για «την γενιά των 700 ευρώ», πλέον μιλάμε για «την γενιά των 350 ευρώ». Αλήθεια, έχουν αναρωτηθεί οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης, πόσα όνειρά του μπορεί να υλοποιήσει ένας νέος άνθρωπος με 350 ευρώ το μήνα; Έχουν σκεφτεί οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης πόσο πλήττεται η κοινωνία μας από την γενικευμένη απογοήτευση;

Είναι προφανές ότι η συγκυβέρνηση, η οποία ανακυκλώνει τη φτώχεια, αλλά και την απόγνωση πάνω στην οποία βασίστηκε άλλωστε διαχρονικά για να ανέλθει στην εξουσία, έχει άλλα κατά νου. Και το αντιλαμβανόμαστε εύκολακαθώς βλέπουμε παρεμβάσεις στα σχολικά εγχειρίδια για την «ιδεολογικοποίηση» της ιστορίας (όπως καταγγέλλουν οι φιλόλογοι)με στόχο την αποκοπή από τις ρίζες, συστηματική προσπάθεια να προστατευθούν παρακρατικές συμμορίες που σπέρνουν τον τρόμο και απόπειρα άλωσης του κράτους και με καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας στις προσλήψεις. Ναι, ο κατάλογος των ανομιών και των αστοχιών αυτής της συγκυβέρνησης είναι μακρύς. Για την ακρίβεια, πολύ μακρύς. Και η πατρίδα μας, κάθε μέρα που περνά με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία, ζημιώνεται και γυρίζει πίσω.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν, σπαρασσόμενοι,να διαχειριστούν την επερχόμενη ήττα τους. Όμως, ακόμα και τώρα, σε ένα ρεσιτάλ επίδειξης ιδεοληψίας και ολοκληρωτικής αντίληψης, συνεχίζουν να επιτίθενται δια της υπερφορολόγησης στην μεσαία τάξη, που αποτελεί τον πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας και στην οποία στηρίχθηκε η μεταπολεμική οικονομική ανάπτυξη. Θέλουν να γονατίσουναυτούς που βλέπουν διαχρονικά ως εχθρούς, αυτούς που είναι παραδοσιακά φορείς πατριωτικών και φιλελεύθερων ιδεών: τους αστούς και τους αγρότες, την συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή του πληθυσμού.

Όχι, την συγκυβέρνηση είναι προφανές πως δεν την ενδιαφέρει να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας, αλλά αντίθετα, να αναδιανείμει τη μιζέρια. Και έτσι, αντί να ενθαρρύνει τις επενδύσεις για να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, προσφέρει στους νέους υπο – αμειβόμενη εργασία και προσπαθεί να τους «εθίσει» σε μια ζωή χωρίς αξίες, χωρίς όνειρα και χωρίς προσδοκίες. Και όπως οι ίδιοι οι κυβερνώντες ομολογούν κυνικά, πειραματίζονται εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Ό,τι δεν θέλουν να μάθουν οι κυβερνώντες, θα τους το πουν δια της κάλπης οι ψηφοφόροι και δη σύντομα, όπως όλα δείχνουν.

*Ο Κωνσταντίνος Δέδες είναι δικηγόρος εξειδικευμένος στις μεγάλες επενδύσεις

Δημοσιεύτηκε στο www.newmoney.gr