Κ. Δέδες:«Απαιτείται εκσυγχρονισμός των υποδομών της Ανατολικής Αττικής σε όλα τα επίπεδα»

By Νοεμβρίου 13, 2018

Ο Κωνσταντίνος Δέδες είναι δικηγόρος και ειδικεύεται σε θέματα επενδύσεων. Το 2015 πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Αττικής, ενώ μετά την κατάτμησή της, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ανατολική Αττική.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΒΟΡΕΙΝΗ και στη Μέμα Χαλιώτη, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο δικαίωμα των πολιτών της Ανατολικής Αττικής στην ασφαλή διαβίωση  που καταστρατηγείται συστηματικά, καταρρακώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Αναλυτικά:

Στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 ήσασταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Αττική. Τι σας ώθησε να κατέλθετε υποψήφιος;

Αισθάνθηκα την ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου, να συνεισφέρω στην ανάπτυξή του. Ειδικεύομαι σε θέματα επενδύσεων, έχω εργαστεί πολλά χρόνια πάνω στο αντικείμενο και θεωρώ πως ο μόνος τρόπος ώστε η οικονομία μας να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης, είναι να καταστεί η πατρίδα μας πιο φιλική γενικότερα στο επιχειρείν. Και πορεύομαι με αυτή τη στόχευση. Ενημερώνομαι διαρκώς, γνωρίζω τις ανάγκες της περιοχής και είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς της και τους κατοίκους της.

Πως μπορεί να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική για τους επενδυτές;

Η μείωση της φορολογίας και του κόστους των εισφορών είναι απαραίτητη, όπως και η επίσπευση του χρόνου απονομής Δικαιοσύνης και επίλυσης των όποιων διοικητικών διαφορών. Και σας μιλώ εδώ και ως δικηγόρος. Με το υφιστάμενο ρυθμιστικό περιβάλλον, δεν πάμε πουθενά. Πρέπει επίσης η επιχειρηματικότητα να διδάσκεται στα σχολεία και να αποενοχοποιηθεί, όπως επισήμανε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με λίγα λόγια, απαιτείται ριζική αλλαγή νοοτροπίας, ιδιαίτερα στο κράτος, ώστε αυτό να καταστεί αρωγός του επιχειρηματία. Σήμερα, η Ελλάδα υποχωρεί στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία δεν κρύβει την απέχθειά της στο επιχειρείν. Χωρίς επενδύσεις, όμως, δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Εδώ λοιπόν πρέπει να δώσουμε έμφαση.Δεδες 1

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Τις επιπτώσεις τις βιώνουμε όλοι. Η φτωχοποίηση συνεχίζεται ελέω των πολιτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι άνθρωποι υποφέρουν και αποκαρδιώνονται. Οι μόνοι που φαίνεται να αγνοούν τις επιπτώσεις και συνεχίζουν ανεύθυνα να πολώνουν, απειλώντας μάλιστα όσους αντιδρούν στις πολιτικές του Μεγάρου Μαξίμου, είναι οι ένοικοί του, οι οποίοι δίνουν ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας. Χρησιμοποιούν μάλιστα τυχοδιωκτικά ακόμα και μια κορυφαία θεσμική διαδικασία, όπως είναι αυτή της συνταγματικής αναθεώρησης, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. Αυτά που ζούμε, είναι πραγματικά πρωτοφανή.

Ενδιαφέρεστε να είστε εκ νέου υποψήφιος; Και δεδομένης της κατάτμησης, σε ποια από τις δύο περιφέρειες;

Δεν σας κρύβω πως ναι, με ενδιαφέρει. Αλλά, αυτό είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Εξακολουθώ να εργάζομαι για την Βόρεια και την Ανατολική Αττική, να συνομιλώ σε καθημερινή βάση με τους πολίτες και να μάχομαι για την αναβάθμιση των υποδομών της. Οι τραγωδίες του καλοκαιριού, ανέδειξαν, δυστυχώς με πάρα πολύ οδυνηρό τρόπο για την Ελλάδα, πολλά από τα άλυτα εδώ και καιρό προβλήματα της περιοχής μας. Μας περιμένει όλους λοιπόν πάρα πολλή δουλειά.

Πως θα ιεραρχούσατε τα προβλήματα στην Ανατολική Αττική;

Είναι πολλά και χρήζουν όλα άμεσης παρέμβασης για την επίλυσή τους. Η ανεργία, η οποία διώχνει τους νέους στο εξωτερικό και «αποψιλώνει» την πατρίδα μας, πρέπει να αντιμετωπιστεί και όπως ήδη σας είπα, οι επενδύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παρακολουθεί αδιάφορη τη διαρροή επιστημονικού δυναμικού και γενικότερα των νέων μας, στο εξωτερικό. Η ανασφάλεια, είναι άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα εδώ, καθώς η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη. Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφαλή διαβίωση καταστρατηγείται συστηματικά, καταρρακώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Επίσης, είναι φανερό πως απαιτείται εκσυγχρονισμός των υποδομών της περιοχής σε όλα τα επίπεδα, αλλά και βελτίωση του οδικού δικτύου και της πρόσβασης στα λιμάνια της.

Δημοσιεύτηκε στην www.voreini.gr