Κώστας Δέδες: Επιτακτική ανάγκη η άμεση αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ανατολικής Αττικής!

By Ιούνιος 19, 2019

Την πρώτη του συνέντευξη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, παραχώρησε στο notioanatolika.gr ο διακεκριμένος νομικός και υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, Κώστας Δέδες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί με την Νέα Δημοκρατία και για ποιους λόγους να επιλέξει κάποιος αυτό το ψηφοδέλτιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κόσμος πλέον δεν ζητάει εύκολες υποσχέσεις αλλά εφαρμόσιμες λύσεις και ρεαλιστικά σχέδια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη επιλογή για την θέση του επόμενου Πρωθυπουργού της χώρας σε συνδυασμό με τα ικανά στελέχη και τους υποψηφίους της Ν.Δ. Αψηφώντας τις δυσκολίες και το πολιτικό κόστος που έχει ο δύσβατος δρόμος του στίβου της πολιτικής, παίρνοντας αποφάσεις με υπευθυνότητα που αρχικά ο κόσμος επικρίνει αλλά έπειτα βλέποντας τα αποτελέσματα, επιδοκιμάζει.

ΕΡ.: Ποια είναι η εικόνα που έχετε σήμερα για την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής στην οποία πολιτεύεστε;

ΑΠ.: Χωρίς αμφιβολία η περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής είναι μία μεγάλη εκλογική περιφέρεια με εμφανή κοινωνική διαστρωμάτωση η οποία μάλιστα αντιμετωπίζει πολλά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Για να γίνω πιο σαφής, αναφέρομαι σε προβλήματα εγκληματικότητας, έλλειψης δημόσιας ασφάλειας και υποδομών. Σε οικονομικό επίπεδο, η κατάσταση παραλληλίζεται με αυτήν που επικρατεί στην χώρα γενικότερα. Οι ανεκμετάλλευτες περιοχές της περιφέρειας υποβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών, κρίνοντας επιτακτική ανάγκη την άμεση αναπτυξιακή επανεκκίνηση της περιοχής σε όλους τους τομείς. Μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η περιφέρεια ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, έχει ανάγκη από μεγάλα έργα που σχετίζονται τόσο με την αντιπλημμυρική, όσο και με την αντιπυρική θωράκιση της. Αναντίρρητα είναι μία περιφέρεια που συνεχώς εξελίσσεται και έχει ανάγκη από άμεση και ουσιαστική βελτίωση σε κρατικούς τομείς και υπηρεσίες. Αρκετά χρόνια οι μεγάλες δυνατότητες της Ανατολικής Αττικής έμειναν αναξιοποίητες. Πρέπει λοιπόν να επικεντρωθούμε στην διαμόρφωση ενός οργανωτικού συστήματος αναγέννησης της περιοχής.

ΕΡ.: Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και οι συμπολίτες μας βίωσαν αντίξοες καταστάσεις. Κατά την γνώμη σας, σε ποιους παράγοντες οφείλεται αυτό το φαινόμενο και τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα;

ΑΠ.: Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία έχει «πληγεί» ανεπανάληπτα όχι όμως και ανεπανόρθωτα. Μολαταύτα, η Ελλάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει και να γίνει μία σύγχρονη, ανεξάρτητη χώρα, δίνοντας έμφαση τόσο στην οικονομική της ανάπτυξη όσο και στην κοινωνική αναδιοργάνωση της. Εκείνο που προέχει όμως είναι να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας μας, να αναδιαμορφωθεί η αγορά και τα φορολογικά κίνητρα ώστε να δημιουργηθεί μία συγκροτημένη κοινωνία με εργασιακές ευκαιρίες και νέα αναπτυξιακά, επενδυτικά προγράμματα και προοπτικές . Εμείς είμαστε παρόντες με στόχο την εκπόνηση του δύσκολου έργου της ανασύστασης.

ΕΡ.: Πόσο δύσκολο είναι να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά χωρίς να αμελήσει τη δουλειά του;

ΑΠ.: Πράγματι είναι αρκετά δύσκολος ο συνδυασμός της πολιτικής με τη δουλειά. Η πολιτική καθαυτού απαιτεί πλήρη απασχόληση και αφιέρωση αρκετού χρόνου από την καθημερινότητα μας. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι η επαγγελματική ειδίκευση ενός πολιτικού συμβάλει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Από προσωπική μου εμπειρία, ως μάχιμος δικηγόρος, πιστεύω ότι έχω εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια τα κατάλληλα εφόδια ώστε να συνεισφέρω αποτελεσματικά στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της περιφέρειας.

Δημοσιεύτηκε στο www.notioanatolika.gr